Home » 40 General Awareness Question Asked in RRB PO MAINS 25 Sept Exam #CAF financial english answer key

40 General Awareness Question Asked in RRB PO MAINS 25 Sept Exam #CAF financial english answer key



Download 1 Year Current Affairs PDF Weekly Monthly Daily Validity From 1 Jan 2021 to 31 Dec 2021 Advantages – All 500 MCQ on …

Images related to the topic financial english answer key

40 General Awareness Question Asked in RRB PO MAINS 25 Sept Exam #CAF

Search related to the topic 40 General Awareness Question Asked in RRB PO MAINS 25 Sept Exam #CAF

#General #Awareness #Question #Asked #RRB #MAINS #Sept #Exam #CAF
40 General Awareness Question Asked in RRB PO MAINS 25 Sept Exam #CAF
financial english answer key
See all the latest ways to make money online: See more here
See all the latest ways to make money online: See more here

See also  5.4 Banking Financial Intermediaries financial intermediaries

24 thoughts on “40 General Awareness Question Asked in RRB PO MAINS 25 Sept Exam #CAF financial english answer key”

  1. 1. What is India’s rank in the world competitiveness Index in BRICS Nations? (June)
    Ans: India maintains 43rd (2nd rank among BRICS Nation after China) rank on IMD’s World Competitiveness Index

    2. Name the state which topped in Justice Delivery Index? (Jan)
    Ans: Maharashtra

    3. Which International Football Team name is Azzurri?
    Ans: Italian Football Team

    4. What is the validity period of CET?
    Ans: 3 years

    5. Name the app which was recently launched by Flipkart? (July)
    Ans: Shopsy App

    6. Which government entity has recently launched the Shwas & Arog? (May)
    Ans: SIDBI

    7. Who won three gold medals in world archery? (June)
    Ans: Deepika Kumari

    8. "Salute Doctor" scheme is launched by? (July)
    Ans: ICICI Bank

    9. Currently how many small finance banks are there in operation? (Static Banking)
    Ans: 11

    10. In the remembrance of whom we are celebrating National Doctors Day on July 1st? (Static GK)
    Ans: Dr. Bidhan Chandra Roy

    11. Which International Airport Ltd has won a global award for the quality of service? (June)
    Ans: Cochin Airport

    12. Payment bank’s Limit 1 Lakh to 2 Lakh for _____ (April)
    Ans: End of the Day

    13. Who topped in Global Leader Fortune List 2021? (May)
    Ans: Jacinda Ardern (New Zealand Prime Minister)

    14. Agriculture Scheme “RAFTAAR” letter 'R' denotes ? (Static GK)
    Ans: First 'R' Remunerative/ Last 'R' Rejuvenation

    15. RTI maximum responding time? (Static GK)
    Ans: 30 Days

    16. Lead agency for implementing eNAM under the aegis of Ministry of Agriculture and Farmers' Welfare, Government of India ? (Static GK)
    Ans: Small Farmers Agribusiness Consortium

    17. How much stake Government holds in IDBI and want to sell its all stake in next year? (July)
    Ans: 45.48%

    18. G7 countries decided it's minimum Global Corporate Tax is___ (July)
    Ans: 15%

    19. WHO named various variants of the coronavirus using which language to simplify public discussions and also help remove stigma from the names? (June)
    Ans: Greek

    20. The condition when cash is not available in ATM is called as? (Static Banking)
    Ans: Cash-out

    21. NABH is a constituent board of Quality Council of India is set up to establish and operate accreditation programme for? (Static GK)
    Ans: Hospitals

    22. A technology that uses the internet for storing and managing data on remote servers, and then access data via the internet is called? (Static Banking)
    Ans: Cloud computing

    23. The period is basically a length of time during which you enjoy a holiday from your loan EMIs is called? (Static Banking)
    Ans: Moratorium

    24. The last meeting of MPC for this financial year will be held on? (March)
    Ans: February 2022

    25. Which organisation has cleared the Kalrock-Jalan plan to revive Jet Airways? (Aug)
    Ans: The National Company Law Tribunal (NCLT)

    26. Geographical Indications (GI) certified agricultural produce, a consignment of fibre and mineral rich ‘Banana’ has shipped to Dubai, United Arab Emirates from which place? (June)
    Ans: Jalgaon, Maharastra

    27. India spends what percentage from GDP on public healthcare? If asked 2021 or if asked target for 2025.
    Ans: 1.26% (2021)/ 2.5% (2025)

    28. How much profit PSBs have reported in 2020-21 financial year? (Aug)
    Ans: Rs.31,817 Crores

    29. Union Cabinet has approved which act for landlords and tenants, it will replace the existing Rent Control Act of states? (June)
    Ans: Model Tenancy Act (MTA), 2021

    30. RBI providing collateral free loans to whom under DAY – NRLM ? (Aug)
    Ans: Self Help Groups

    31. Committee in the year 2010 related to Andhra Pradesh?
    Ans: ?

    32. Which country has shared the equal rank with Denmark in 2020 Corruption Perception Index ? (Jan)
    Ans: NewZealand

    33. Aspirational Districts ?
    Ans: 112

  2. Kuch qstn tha committee related? Uska answer kya hoga….

    Option mein.
    1. S janakiraman
    2. rangarajan
    3.
    4
    5
    Kuch tha…..any one can say? Uska Answer kya hoga?

Leave a Reply

Your email address will not be published.